Bestill time

Dekkskift bergen

Alt du må vite om dekkskift

Det er ikke alltid like enkelt å vite når du må skifte dekk. Følger du ikke med kan det fort bli farlig og dyrt. Her er en kjapp oversikt over når og hvorfor du må skifte dekk i Norge.

Vinterdekk

Det er ikke lov å kjøre med piggdekk fra første mandag etter 2. Påskedag, til og med 31. oktober. I Nordland, Troms og Finnmark gjelder reglene fra og med 1. mai til og med 15. oktober. Utenom dette må du som bileier skifte dekk etter forholdene.

Slitasje

Dekk slites fort ut, og redusert spordybde på dekkene betyr dårligere veigrep og risiko for vannplaning. Derfor er minstekravet for mønsterdekk 3 mm om vinteren og 1.6 mm om sommeren. Sjekk derfor spordybden jevnlig og bytt dekk i god tid før du når minstekravet.

Aldring

Gummi blir hardere jo eldre det blir. Det betyr at dekkene får et dårligere feste på veien. Derfor burde ikke dekkene være eldre enn fem år. Du kan selv sjekke hvor gamle de er. På dekkets sidevegg står det fire sifre. De to første er uken de ble produsert, og de to siste er året. Dekkene kan holde lenger hvis de er lagret forsvarlig.

Hos Fixbil skifter vi dekk til alle person- og varebiler. Mange Fixbil-verksteder tilbyr også dekkhotell, sikker lagring og vedlikehold av dekkene. Finn din nærmeste Fixbil og bestill dekkskift her.

Fixbil tilbyr verkstedtjenester til konkurransedyktige priser. Vi reparerer og utfører service på alle bilmerker i våre verksteder i Bergen og omegn. Hvis bilen din fortsatt har nybilgaranti, tar vi oss av det.